Jeannette  Roordink

HSP (High Sensitive Person)

HSP
Hoogsensitief persoon?

 

Moe worden van veel mensen om je heen? Harde geluiden, beelden of geuren kunnen je overweldigen? De hele dag van slag zijn als er iets ingrijpends gebeurd in de wereld?
Andermans verdriet of problemen met je meedragen? Veel woede in je vanwege je rechtvaardigheidsgevoel? Negatieve sfeer voel jij gelijk aan?

Dit zijn een aantal van de vele kenmerken die je kan hebben als je hoogsensitief bent. Niet iedereen heeft alle kenmerken, én je hebt natuurlijk ook met je eigen karakter te maken.
Als hoogsensitief persoon heb je nauwelijks filters, dat betekent dat je de hele dag door alles oppikt, ook de details. Dit is zeer vermoeiend en het is dan ook fijn om je weg hierin te vinden.

Het heeft ook veel positieve kanten. Jij voelt als geen ander aan wat je partner, kind, vriend(in), collega nodig heeft in een moeilijke periode. Maar je kan ook intens genieten van de kleine mooie dingen in het leven zoals een prachtige zonsondergang, de geur van pas gemaaid gras, enz.

Toch voel je je vaak onbegrepen en dat kan je eenzaam en verdrietig maken. Het is dan ook belangrijk om jezelf te begrijpen en daarmee te leren omgaan.
Ik wil je hiermee graag helpen!